Süskind - vanaf 19 januari in de bioscoop
26-08-2009

Jetpack stunt voor Carmen van het Noorden

Acteur Tygo Gernandt uit de hiphopfilm CARMEN VAN HET NOORDEN heeft een jetpackvlieger gearresteerd nadat deze, vanaf de Maassilo in de havenstad, neerdaalde. Tygo Gernandt die rechercheur Joz speelt in CARMEN VAN HET NOORDEN, greep kordaat in toen de jetpackvlieger met beide benen op de Rotterdamse grond terecht kwam. CARMEN VAN HET NOORDEN draait vanaf 24 september in de bioscoop. Het filmpje kan via de link https://rcpt.yousendit.com/731057587/268037b262160dc9988ca916ad630c6a worden gedownload.

Al eerder liet Tygo Gernandt met een basejump vanaf de Euromast zien, dat hij een neus heeft voor  extreme stunts. Dit maal stond hij oog in oog met de Amerikaanse jetpack-piloot Eric Scott die al ruim 16 jaar de Go Fast Jetpack piloot is. De jetpack, ook wel Rocketeer genoemd, is de meest geavanceerde vliegmachine ter wereld. Deze een-soonsvliegmachine vliegt op basis van waterstofperoxide, weegt ongeveer 70 kg en is in staat om een vlucht van ruim 30 seconden te maken. Door een samenwerking met de techneuten van NASA is de jetpack een veilige en tevens zeer indrukwekkende machine gebleken. Reeds in de jaren 40 werd de techniek gebruikt voor verschillende doeleinden, waaronder vluchten uitgevoerd door de NASA.

CARMEN VAN HET NOORDEN is de hiphop versie van het bekende verhaal van Carmen waar onder andere de wereldberoemde opera van Bizet op is gebaseerd. De film vertelt het liefdesdrama rond de jonge en onzekere rechercheur Joz, die op het punt staat te trouwen met Maryam (Mounira Hadj Mansour). Van-wege de moord op een prostituee krijgt hij onverwachts een grote zaak toegewezen. Zijn relatie komt op losse schroeven te staan wanneer hij door het onderzoek de verleidelijke Carmen (Sanguita Akkrum) ont-moet, een sexy, onafhankelijke en ambitieuze jonge vrouw. Joz kan niet aan Carmen ontkomen, zet zijn toekomst op het spel en raakt verstrikt in een gevaarlijk spel tussen lust en liefde. De film is geproduceerd door Fu Works (Spion van Oranje, Oorlogswinter, Zwartboek) en In-Soo Productions (Spion van Oranje; Made in Korea) en geregisseerd door Jelle Nesna.