Süskind - vanaf 19 januari in de bioscoop
25-08-2009

Opnamen eerste Nederlandse 3D film van start in IndonesiŽ

Deze week zijn de opnamen van AMPHIBIOUS, de eerste Nederlandse 3D film, van start gegaan. De film wordt geregisseerd door Brian Yuzna (THE DENTIST, BRIDE OF RE-ANIMATOR). De productie is in handen van de Nederlandse producent Fu Works (OORLOGSWINTER, ZWARTBOEK) in samenwerking met de Indonesische producent Komodo Films (TAKUT). Er werken zowel Indonesische als Nederlandse cast en crewleden aan de film, waaronder de Nederlandse hoofdrolspeelster Janna Fassaert (LOTTE; ONM; COSTA).

Tijdens een research expeditie op zee, belandt marine biologe Skylar Shane bij een groep smokkelaars. Met de hulp van kapitein Jack Bowman probeert ze een jongen uit de handen van de smokkelaars te redden. Voordat ze dat kan doen, staat ze oog in oog met een reusachtige schorpioen.

In deze unieke horror/live action film krijgen de hoofdrolspelers te maken met reusachtige schorpioenen, die ontworpen zijn door Orlando Bassi. Zijn werk was eerder te zien in THE SHAMAN en in de LEDGEND OF THE SEEKER. Met behulp van de 3D technologie, unieke constructies en CGI (Computer Generated Content) ofwel digitale animatie bevat deze film alle ingrediŽnten voor een bijzonder eindresultaat. AMPHIBIOUS is de eerste Nederlandse 3D productie. 3D technologie geeft de film een derde dimensie en geeft de kijker een gevoel van diepte. De populariteit van 3D wordt bewezen in films als UP, ICE AGE 3 en MY BLOODY VALENTINE.

De cast bestaat naast de Nederlandse Janna Fassaert ook uit de Amerikaans Michael Parť (THE PERFECT SLEEP; NINJA CHEERLEADERS), de Indonesische Monica Sayangbati (GHOST ISLAND), de Singaporese Francis Bosco (MY MAGIC) en de Engelse Francis Magee (LONDON RIVER; SURVIVER; LAYER CAKE).†

Producenten San Fu Maltha (Fu Works/ Komodo Films) en Brian Yuzna (Komodo Films) waren eerder samen verantwoordelijk voor de horror film TAKUT. Het originele idee voor AMPHIBIOUS is afkomstig van Brian Yuzna en Ray Haboush, het scenario is geschreven door Brian Yuzna, John Penney en Somtow P. Schuaritkul. Yuzna is ook bekend als producent van HONEY I SHRUNK THE KIDS, RETURN OF THE LIVING DEAD en BEYOND RE-ANIMATOR. De uitvoerend producent is Niko Post (OORLOGSWINTER) en de cameraman is de Nederlandse Mick van Rossum (DE PRINS EN HET MEISJE; DUNYA EN DESIE).

Amphibious wordt naar verwachting uitgebracht in maart 2010.