Süskind - vanaf 19 januari in de bioscoop
07-07-2009

CARMEN VAN HET NOORDEN in première op Nederlands Film Festival

De speelfilms CARMEN VAN HET NOORDEN van Jelle Nesna gaat tijdens de 29e editie van het Nederlands Film Festival feestelijk in première in de Stadsschouwburg Utrecht. CARMEN VAN HET NOORDEN beleeft zijn première op donderdag 24 september in aanwezigheid van onder meer de acteurs Tygo Gernandt, Thom Hoffman en Sanguita Akkrum.

CARMEN VAN HET NOORDEN vertelt het liefdesdrama rond de jonge en onzekere rechercheur Joz, die op het punt staat te trouwen met de Marokkaanse Maryam. Wanneer hij een zaak krijgt toegewezen rond de moord op een prostituee, ontmoet hij echter de mooie en verleidelijke Carmen. Hij kan niet aan Carmen ontkomen en zet zijn toekomst op het spel. Joz zet al zijn principes aan de kant en wordt wie hij niet wil zijn... CARMEN VAN HET NOORDEN is een eigentijdse, hiphop versie van de opera Carmen van Bizet en is daarbij een remake van de film EEN CARMEN VAN HET NOORDEN uit 1919. Die is vorig jaar opgenomen in de Canon van de Nederlandse Speelfilm.

CARMEN VAN HET NOORDEN is geproduceerd door Fu Works (OORLOGSWINTER, ALLES IS LIEFDE, ZWARTBOEK), In-Soo Productions (SPION VAN ORANJE, EIS FREI, MADE IN KOREA) en de Belgische co producent Mollywood. De film is mede tot stand gekomen met subsidie uit de regeling lange speelfilm en de suppletieregeling van het Nederlands Fonds voor de Film, het Rotterdams Media Fonds,  YourWorld en de Belgische Taxshelter. De filmmuziek is afkomstig van componist Perquisite (Pete Philly & Perquisite).

Benelux Film Distribution verzorgt de bioscoopdistributie van beide films. CARMEN VAN HET NOORDEN draait vanaf 24 september in de bioscoop.  

Het Nederlands Film Festival vindt plaats van 23 september tot en met 2 oktober 2009. Voor meer informatie en voor kaartverkoop (vanaf 9 september): www.filmfestival.nl.