Süskind - vanaf 19 januari in de bioscoop
09-03-2009

Drie Rembrandt Awards voor OORLOGSWINTER

De film OORLOGSWINTER, naar het gelijknamige boek van Jan Terlouw, is de grote winnaar geworden van de Film1 Rembrandt Awards, de enige Nederlandse publieksprijs voor film en DVD.

Drie awards
De film OORLOGSWINTER kreeg in Amsterdam van het publiek de prijs voor beste film. Hoofdrolspelers Martijn Lakemeier en Melody Klaver namen de beeldjes voor beste acteur en beste actrice mee naar huis. Oorlogswinter, de verfilming van het gelijknamige boek van Jan Terlouw over een tiener die in de Tweede Wereldoorlog iets wil doen voor het verzet, werd eerder al door Nederlandse filmjournalisten uitgeroepen tot de beste Nederlandse film van 2008. Tevens werd begin januari regisseur Martin Koolhoven genomineerd voor de DDG Award.

Willeke van Ammelrooy ontving een ere-Rembrandt voor haar gehele oeuvre. 'Alles is liefde' werd tot beste dvd-release van het jaar uitgeroepen en 'Miracle', de soundtrack van Ilse DeLange voor de film 'Bride flight', werd verkozen tot beste filmhitsong.

'Mamma mia' werd uitgeroepen tot beste buitenlandse film en hoofdrolspeelster Meryl Streep uit die film kreeg een Rembrandt voor beste buitenlandse actrice.

De overleden acteur Heath Ledger werd geŽerd met de prijs voor beste acteur voor zijn rol als The Joker in 'The Dark Knight'.