Süskind - vanaf 19 januari in de bioscoop
09-02-2009

Opnamen speelfilm CARMEN VAN HET NOORDEN van start

De opnamen voor de film CARMEN VAN HET NOORDEN zijn vandaag van start gegaan. De urban muziekfilm met Tygo Gernandt en Sanguita Akkrum in de hoofdrollen, wordt volledig opgenomen in Rotterdam. Tot half maart wordt er onder andere gefilmd in de Maassilo, de Maastunnel, de Verolme loods, bij de Maashaven en op de tippelzone. Jelle Nesna is de regisseur van de film en de productie is in handen van San Fu Maltha (SPION VAN ORANJE, OORLOGSWINTER, ZWARTBOEK) en In-Soo Radstake (SPION VAN ORANJE).

CARMEN VAN HET NOORDEN vertelt het liefdesdrama rond de jonge en onzekere rechercheur Joz, die op het punt staat te trouwen met Meral. Wanneer hij een zaak krijgt toegewezen rond de moord op een prostituee, ontmoet hij echter de mooie en verleidelijke Carmen. Hij kan niet aan Carmen ontkomen en zet zijn toekomst op het spel. Joz zet al zijn principes aan de kant en wordt wie hij niet wil zijn...

Tygo Gernandt kruipt in de huid van rechercheur Joz, hij speelde in tientallen films en televisieseries, waaronder VAN GOD LOS, HET SCHNITZELPARADIJS en DUNYA & DESIE IN MAROKKO. Voor de eerste twee titels ontving hij twee Gouden Kalveren. Carmen wordt gespeeld door nieuw talent Sanguita Akkrum (FOK JOU!).

Naast de hoofdrollen Joz en Carmen, zullen ook Thom Hoffman (ZWARTBOEK, DE VIERDE MAN), Margreet Boersbroek (DE PRINS EN HET MEISJE), Kurt Rogiers (VET HARD; PHILEINE ZEGT SORRY), Mounira Hadj Mansour (SPANGAS), Vincent Vianen, TMF VJ en wereldkampioen thaiboksen Soumia Abalhaya, Gery Mendes (FLOW), Sergio Ijssel (FLIKKEN MAASTRICHT; SHOUF SHOUF DE SERIE) en de muzikanten DuvelDuvel, Turk en Jiggu Dje meespelen in het liefdesdrama.

CARMEN VAN HET NOORDEN is een eigentijdse, urban versie van de opera Carmen van Bizet en is daarbij een remake van de film EEN CARMEN VAN HET NOORDEN uit 1919. Deze film is vorig jaar opgenomen in de Canon van de Nederlandse Speelfilm. Muziek is belangrijk in deze urban remake, de score wordt dan ook gemaakt door Pieter Perquin, beter bekend als Perquisite van "Pete Philly & Perquisite".

Voorafgaand aan de film volgden 400 Rotterdamse jongeren acht weken lang workshops op het gebied van: Regie, Camera, Acteren, Costume Design, Art Direction, Licht, Grip, Productie, Montage, Muziek & Geluid en Visagie. Uit de workshops zijn een aantal getalenteerde jongeren geselecteerd voor een assistent-functie tijdens de opnamen van de film.

San Fu Maltha is de producent van de populaire films OORLOGSWINTER, ALLES IS LIEFDE, ZWARTBOEK, PHILEINE ZEGT SORRY en COSTA. Ook de verwachtingen voor de nieuwe film SPION VAN ORANJE zijn hoog. In-Soo Productions is (co) producent van ondermeer EIS FREI, SPION VAN ORANJE, PLAY WITH IT - Rutger Hauer Filmfactory, en HET IS ZO FIJN OM EEN SURINAMER te zijn. Beide producenten maakten eerder samen de bekroonde documentaire MADE IN KOREA. CARMEN VAN HET NOORDEN is een co productie met Galaxy Studios en wordt mede mogelijk gemaakt door het Nederlands Fonds voor de Film, Suppletiefonds, Rotterdams Fonds voor de Film en Audiovisuele Media en Benelux Film Distributors.

Carmen van het Noorden zal naar verwachting najaar 2009 door BFD in de Nederlandse en Belgische bioscopen uitgebracht worden.

www.carmenvanhetnoorden.nl