Süskind - vanaf 19 januari in de bioscoop
20-01-2009

PremiŤre Indonesische film TAKUT tijdens IFFR

Producent San Fu Maltha en regisseurs Riri Riza en Raditya Sidharta aanwezig.

  • 22-01-2009/ 22.00 uur/ Cinerama
    Westblaak 18, 3012 KL, Rotterdam

TAKUT, een serie van zes korte films, geregisseerd door Indonesische filmmakers, waaronder de internationaal bekende Riri Riza en een aantal jonge getalenteerde regisseurs, gaat op 22 januari 2009 in premiŽre tijdens het Internationaal Film Festival Rotterdam.

De rollen in de films worden gespeeld door Indonesische toptalenten zoals Dinna Olivia, Lukman Sardi, Marcella Zalianty, Fauzi Baadila en zanger/acteur Shanty. TAKUT is de eerste Indonesische productie van Komodo Films, opgericht door de Amerikaanse Fantasy filmmaker Brian Yuzna, bekend van de Re-Animator serie en Zwartboek producent San Fu Maltha. Zowel San Fu Maltha als regisseurs Riri Riza en Raditya Sidharta zullen aanwezig zijn tijdens de premiŤre.

De verhalen volgen de traditionele lijnen van Suspense, Supernatural, Erotic-Thriller, Horror-Comedy, Zombie Action en Slasher, maar worden door elke regisseur anders uitgewerkt, door ieders unieke culturele achtergrond.

Yuzna en Maltha hebben wereldwijd films geproduceerd en zorgden niet alleen voor opzienbare bezoekersaantallen, maar wonnen ook diverse prijzen. Maltha werkte met grote namen zoals Paul Verhoeven (ZWARTBOEK) maar ook met nieuwe talenten, zoals Vet Hard, 4 Elements en Jade Warrior. Yuzna is bekend voor zijn medewerking in de RE-ANIMATOR SERIES, THE DENTIST, HONEY I SHRUNK THE KIDS, CRYING FREEMAN en de meest recente FANTASTIC FACTORY productie in Spanje. "Ik was gefascineerd door de energie en vindingrijkheid van de Indonesische filmmakers en ik wist dat er een weg moest zijn om hen de internationale markt op te krijgen," zegt San Fu Maltha. "Takut was voor ons het ideale instrument om het beste te laten zien van de Indonesische filmmakers. Een vitrine uitgestald met het beste dat een markt als IndonesiŽ heeft te bieden."

7 regisseurs, 6 verhaallijnen, 1 emotie - ANGST
Rako Prijanto, een bekende Indonesische televisie- en speelfilm regisseur, vertelt het verhaal van een man die het dodelijke slachtoffer wordt van afpersing door een indringer in zijn huis. Riri Riza deelt zijn angst die is ontstaan in zijn kindertijd met Titisan Naya, een sceptisch jong meisje dat er tijdens een familieritueel achter komt dat haar voorouders niet alleen bestaan uit een vage herinnering. Ray Nayoan ontdekt de wereld als een bespieder in zijn eerste korte film PEEPER. De andere nieuwkomer, Robby Ertanto, vertelt een verhaal over zwarte magie in de horror komedie THE LIST. Veteraan muziekvideo regisseur Raditya Sidharta werkte samen met het Indonesische politieteam in de eerste Indonesische zombie film THE RESCUE. DARA, gemaakt door The Mo Brothers, laat zien hoe een aantrekkelijke chef haar geheime recepten met haar vlijmscherpe snijdvaardigheden beschermd.

Komodo Films
Het in Jakarta gevestigde Komodo Films is een productie bedrijf dat zich wijdt aan het produceren van films in de genres terror, supernatural, science fiction en fantasy voor de internationale markt. Puttend uit legendes, culturele locaties en lokaal talent, maar ook door het importeren van technische en artistieke talenten uit Amerika, Europa en AziŽ, hoopt Komodo Films een wave te creŽren van films van een hoge kwaliteit. Yuzna zegt: "Er kwam iets nieuws uit de richting van AziŽ waar, dat de belangstelling trok van filmfans van over de hele wereld en ik wilde daar ook deel van zijn. TAKUT representeert de filosofie van Komodo Films: het samenbrengen van ervaren meesters en getalenteerde jonge talenten die samen een uniek merk van fantastische films creŽren."

Meer informatie over TAKUT of Komodo Films kun je vinden op http://www.takutthemovie.com of email of office@komodofilms.com.