Süskind - vanaf 19 januari in de bioscoop
09-01-2009

Opnamen videoclip All or nothing, titelsong Spion van Oranje

Vandaag is de videoclip opgenomen van de titelsong van de bioscoopfilm SPION VAN ORANJE. De Belgische popzangeres Natalia zingt de titelsong "All or nothing".

De videoclip is geregisseerd door Tim Oliehoek, tevens de regisseur van SPION VAN ORANJE. Tim over het regisseren van de videoclip van zijn film, SPION VAN ORANJE: "Ik zie deze video als een leuke afsluiter van een hele bijzondere tijd samen met mijn crew. Natalia wordt neergezet als een heuse Bondgirl, lekker 'over the top' met heel veel glamour. Van de glamour is tijdens de opnames weinig te merken want het is enorm afzien: het vriest en alles wordt buiten opgenomen."

Natalia verwierf landelijke bekendheid na het winnen van het Belgische Idols in 2003. Ze won meerdere TMF awards en trok de afgelopen jaren uitverkochte zalen in België. Naast het zingen van de titelsong is Natalia ook te zien in SPION VAN ORANJE. De single All or nothing zal vanaf 19 januari in de winkels liggen. Natalia: "Het is een fantastische ervaring om met een professionele artiest als Paul de Leeuw te mogen samenwerken en het is bovendien een enorme eer dat ik ook nog eens de titelsong mag zingen."

SPION VAN ORANJE is een actiekomedie met spoofelementen. Als Nederland wordt bedreigd door zijn wraakzuchtige tweelingbroer van de onhandige couturier Francois van Vliet, is Francois de enige die ons kan redden. Francois moet de plaats van zijn broer, Bruno, innemen om hem te stoppen. Bruno beraamt plannen om Nederland te vernietigen en Francois moet zich ontpoppen tot redder des vaderlands. Hij wordt in deze missie bijgestaan door geheimagenten Mustafa en Lena. Het is echter nog maar de vraag of Francois zelf niet meer schade aanricht dan zijn broer.

Paul de Leeuw speelt een dubbelrol als modeontwerper François van Vliet en zijn tweelingbroer Bruno Von Lippe. Andere hoofdrollen zijn voor Nelly Frijda als hun moeder Irma, Najib Amhali, Jennifer Hoffman en Fred Goessens als leden van de Geheime Dienst en Hans Kesting en Plien van Bennekom als handlangers van Bruno. Onder anderen Patty Brard, Lucille Werner, Albert Verlinde, Gerard Joling, Jort Kelder, Jac. Goderie en de Vlaamse zangeres Natalia hebben cameo's in de films.

Tim Oliehoek regisseerde de film en Tijs van Marle schreef het scenario. De producenten van SPION VAN ORANJE zijn San Fu Maltha van Fu Works en Frans van Gestel en Jeroen Beker van IDTV Film, die ook verantwoordelijk waren voor de kassuccessen Zwartboek en Alles is liefde. Tim Oliehoek regisseerde ondermeer de bioscoophit Vet Hard.

De film is geproduceerd door Fu Works en IDTV Film in coproductie met In-Soo Radstake van In-Soo Productions, Jean Claude van Rijckeghem en Dries Phlypo van A Private View en Robert Kievit van de VARA. SPION VAN ORANJE wordt mede mogelijk gemaakt door het Nederlands Fonds voor de Film, CoBO, Suppletiefonds en het Rotterdams Fonds voor de Film en Audiovisuele media.

SPION VAN ORANJE is vanaf 5 februari 2009 in alle Nederlandse bioscopen te zien.