Süskind - vanaf 19 januari in de bioscoop
28-11-2008

Yuzna en Fu Maltha lanceren hun eerste Indonesische Film

De Amerikaanse Fantasy filmmaker Brian Yusna, bekend van de Re-Animator serie en Zwartboek producent San Fu Maltha, hebben vanuit hun nieuwe bedrijf Komodo Films de eerste Indonesische productie uitgebracht: TAKUT, FACES OF FEAR.

TAKUT is een serie van zes korte films, geregisseerd door Indonesische filmmakers, waaronder de internationaal bekende Riri Riza en een aantal jonge getalenteerde regisseurs. De rollen in de films worden gespeeld door Indonesische toptalenten zoals Dinna Olivia, Lukman Sardi, Marcella Zalianty, Fauzi Baadila en zanger/acteur Shanty.

De verhalen volgen de traditionele lijnen van Suspense, Supernatural, Erotic-Thriller, Horror-Comedy, Zombie Action en Slasher, maar worden door elke regisseur anders uitgewerkt, door ieders unieke culturele achtergrond.

De serie werd enthousiast ontvangen door zowel de lokale als de internationale markt. TAKUT werd afgelopen maand aangeboden op de American Film Market (AFM) in LA voor verkoop door Halcyon International Pictures en is nu al aangekocht door het Nederlandse horror label ‘Mr. Horror Presents’ en het Spaanse label ‘Magic Lantern’.

De film is geselecteerd door het Internationaal Film Festival Rotterdam, dat in januari wordt gehouden net als diverse andere festivals in o.a. Ierland, Estland, Slovenië en Italië. Een Amerikaanse distributeur heeft zijn interesse getoond voor een gelimiteerde bioscoop release in Los Angeles en New York.

Yuzna en Maltha hebben wereldwijd films geproduceerd en zorgden niet alleen voor opzienbare bezoekersaantallen, maar wonnen ook diverse prijzen. Maltha werkte met grote namen zoals Paul Verhoeven (ZWARTBOEK) maar ook met nieuwe talenten, zoals Vet Hard, 4 Elements en Jade Warrior. Yuzna is bekend voor zijn medewerking in de RE-ANIMATOR SERIES, THE DENTIST, HONEY I SHRUNK THE KIDS, CRYING FREEMAN en de meest recente FANTASTIC FACTORY productie in Spanje.

“Ik was gefascineerd door de energie en vindingrijkheid van de Indonesische filmmakers en ik wist dat er een weg moest zijn om hen de internationale markt op te krijgen,” zegt San Fu Maltha. “Takut was voor ons het ideale instrument om het beste te laten zien van de Indonesische filmmakers. Een vitrine uitgestald met het beste dat een markt als Indonesië heeft te bieden.”

7 regisseurs, 6 verhaallijnen, 1 emotie - ANGST
Rako Prijanto,  een bekende Indonesische televisie- en speelfilm regisseur, vertelt het verhaal van een man die het dodelijke slachtoffer wordt van afpersing door een indringer in zijn huis. Riri Riza deelt zijn angst die is ontstaan in zijn kindertijd met Titisan Naya, een sceptisch jong meisje dat er tijdens een familieritueel achter komt dat haar voorouders niet alleen bestaan uit een vage herinnering. Ray Nayoan ontdekt de wereld als een bespieder in zijn eerste korte film PEEPER. De andere nieuwkomer, Robby Ertanto, vertelt een verhaal over zwarte magie in de horror komedie THE LIST. Veteraan muziekvideo regisseur Raditya Sidharta werkte samen met het Indonesische politieteam in de eerste Indonesische zombie film THE RESCUE. DARA, gemaakt door The Mo Brothers, laat zien hoe een aantrekkelijke chef haar geheime recepten met haar vlijmscherpe snijdvaardigheden beschermd.

TAKUT: FACES OF FEAR opende het Indonesian Fantastic Film Festival in Jakarta deze week en gaat vandaag in premičre in Indonesie.

Komodo Films
Het in Jakarta gevestigde Komodo Films is een productie bedrijf dat zich wijdt aan het produceren van films in de genres terror, supernatural, science fiction en fantasy voor de internationale markt. Puttend uit legendes, culturele locaties en lokaal talent, maar ook door het importeren van technische en artistieke talenten uit Amerika, Europa en Azië, hoopt Komodo Films een wave te creëren van films van een hoge kwaliteit.

Yuzna zegt: “Er kwam iets nieuws uit de richting van Azië waar, dat de belangstelling trok van filmfans van over de hele wereld en ik wilde daar ook deel van zijn. TAKUT representeert de filosofie van Komodo Films: het samenbrengen van ervaren meesters en getalenteerde jonge talenten die samen een uniek merk van fantastische films creëren.”

Sommige producties zullen gemaakt worden in Bahasa (Indonesisch) , reflecterend aan de unieke inzichten van de Indonesische regisseurs, schrijvers en acteurs, maar andere worden geproduceerd in de Engelse taal met internationaal bekende regisseurs en acteurs. Het is de kruisbestuiving van deze talenten wat Komodo Films tot een uniek concept maakt.

Komodo Films' toekomstige filmprojecten luiden ‘creature feature’ Amphibious welke wordt geregisseerd door Yusna zelf; een sci-fi film Necronouts wat gebaseerd is op een verhaal van Terry Bisson en wordt geregisseerd door Virtuosity en Lawnmower Man regisseur Brett Leonard; en een verhaal van regisseur Richard Stanley (Hard Ware) over overleven Cold Blooded.

Komodo Films zal in samenwerking met subsidie vanuit Singapore om de bovengenoemde titels als eerste in de regio te draaien en uit  te brengen in 3-D.

Meer informatie over TAKUT of Komodo Films kun je vinden op http://www.takutthemovie.com of email of office@komodofilms.com.