Süskind - vanaf 19 januari in de bioscoop
14-11-2008

Monic Hendrickx wint Australische filmprijs

Donderdag 13 november is bekend geworden dat ‘Unfinished Sky’ vier van de acht nominaties voor de Inside Film Award heeft gewonnen; voor beste regie (Peter Duncan), beste actrice (Monic Hendrickx), beste montage (Suresh Ayyar) en beste production design (Laurie Faen).

Monic Hendrickx was in Australië om de prijsuitreiking bij te wonen.

Naast deze publieksprijzen maakt ‘Unfinished Sky’ ook kans op de AFI Awards (Australian Film Institute Award), waarvoor de film tien nominaties heeft. De uitreiking van de AFI’s vindt plaats op zaterdag 6 december in Melbourne.

De AFI Award is de belangrijkste filmprijs in Australië. ‘Unfinished Sky’ is genomineerd in de belangrijke categorieën Beste Film (New Holland Pictures, Cathy Overett en Anton Smit), Beste Regie (Peter Duncan), Beste Mannelijke Hoofdrol (William McInnes) en Beste Vrouwelijke Hoofdrol (Monic Hendrickx).

In ‘Unfinished Sky’ vertolkt Monic Hendrickx de rol van Tameena, een illegale Afghaanse  immigrante die vlucht uit een bordeel waar zij mishandeld wordt. Na een lange tocht strandt ze op het erf van Australische boer John – vertolkt door William McInnes (Look Both Ways). John ontfermt zich over Tameena en verzorgt haar. Ondanks het feit dat de taalbarrière groot is, ontstaat er een bijzondere relatie tussen John en Tameena.

De remake, naar een idee van Anton Smit, is gebaseerd op het originele scenario van ‘De Poolse Bruid’ van Kees van der Hulst. ‘Unfinished Sky’ is geproduceerd door het Australische New Holland Pictures in coproductie met IDTV Film.