Süskind - vanaf 19 januari in de bioscoop
10-11-2008

Brian Yuzna in Pan-American Pact voor 3D films

Fantasy filmmaker Brian Yuzna (Re-Animator; Dagon) gaat trio van 3D films maken in Indonesië. Het trio van 3D films is één van de eerste initiatieven van Komodo Film, een nieuw productiebedrijf in Jakarta van de eigenaars Brian Yuzna, filmproducent San Fu Maltha (Alles is Liefde; Zwartboek) en de  Indonesische distributeur Queen Imperial Films. Het nieuwe bedrijf is een partnerschap aangegaan met Media Development Authority uit Singapore.

De eerste in de rij 3D films is Amphibious, een thriller over een gigantische schorpioen. De regie is in handen van Yuzna, het scenario schreef hij samen met John Penney. De film is een coproductie met Infinite Frameworks uit Singapore. De opnamen staan gepland voor maart 2009 op Batam eiland.

De tweede film is Necronauts, een reis in het dodenrijk, geschreven door schrijver Terry Bisson. Regisseur Brett Leonard (Lawnmower Man; Virtuosity), die eerder al twee Imax 3-D maakte.

Richard Stanley (Hardware, Dust Devil) regisseert het derde project: Cold Blooded. Het verhaal over Amerikaanse vakantiegangers die stranden op een eiland, waar ze het moeten opnemen tegen gevaarlijke mensenvlees etende draken, is geschreven door Rob Wiser.

De drie films worden Engelstalig en worden gemaakt met een beperkt budget. Dit is mogelijk door een mix van internationale heads of departments, lokale technici en lokaal talent. Yuzna maakte in Spanje eerder ook een fantasy film met dezelfde aanpak. De postproductie en het 3D werk zal worden gedaan in Singapore, met steun van de MDA en Singapore Film Commission.

“Het 3D format is de toekomst, niet alleen voor exploitanten, maar ook voor producenten en distributeurs en is momenteel het enige groeiende segment," zegt Maltha. "Technologische ontwikkelingen zijn altijd al de kracht van Singapore en het is ons doel ervoor ze zorgen dat Singapore het regionale of misschien wel het wereldwijde centrum voor 3d film wordt," zegt MDA baas Kenneth Tan, “we zullen het Komodo initiatief dan ook een financiële injectie geven." "De technologie maakt het nu eindelijk mogelijk dat filmmakers fantasierijk, creatief en flexibel kunnen zijn, zonder enorme budgetten," zegt Leonard aan Variety.

De verkoop van Komodo 3D films is in handen van Halcyon Films.