Süskind - vanaf 19 januari in de bioscoop
03-11-2008

Vijfdelige tv-serie om audities Carmen van het Noorden

De nieuwe, vijfdelige televisieserie ‘CARMEN VAN HET NOORDEN: DE CASTING’ is vanaf eind november te zien op RTV RIJNMOND. Hierin worden talentvolle jonge acteurs op de voet gevolgd op weg naar het bemachtigen van felbegeerde rollen in de gelijknamige speelfilm. Alleen de allergrootste acteertalenten zullen eind 2009 naast hoofdrolspelers Tygo Gernandt (VAN GOD LOS; HET SCHNITZELPARADIJS) en Sanguita Akkrum (FOK JOU!; VOETBALVROUWEN) schitteren op het witte doek. Producenten San Fu Maltha (Fu Works) en In-Soo Radstake (In-Soo Productions) geven hiermee Rotterdamse jongeren de kans om hun filmdroom waar te maken. De film wordt geregisseerd door Jelle Nesna en is geschreven door Maarten van Hinte. De filmmuziek wordt gecomponeerd door Pieter Perquin (Perquisite), beter bekend van het hiphopduo Pete Philly & Perquisite.

De tv-serie wordt gemaakt door talenten uit de workshops PRODUCTIE, CAMERA, LICHT, GELUID & MUZIEK en MONTAGE. Acht weken lang wordt aanstormend acteertalent gevolgd die hopen op een rol in de nieuwe bioscoopfilm CARMEN VAN HET NOORDEN.  De post-productie van de serie wordt in samenwerking met studenten van het SAE Institute gerealiseerd.

In deze 5-delige serie wordt gezocht naar jong, hip Rotterdams acteertalent voor de speelfilm. Iedereen droomt over een rol op het witte doek en in ‘CARMEN VAN HET NOORDEN: DE CASTING’ kunnen kijkers zien hoe de deelnemers van hun droom werkelijkheid maken.  Het is geen gemakkelijke opgave, want elke twee weken vallen er deelnemers af, zodat alleen de grootste talenten overblijven. Zij strijden in een spannende finale om die felbegeerde rollen.
 
De eerste audities vonden plaats in Theater Zuidplein, die haar theaters omniet beschikbaar stelt voor dit unieke evenement. Ruim 160 acteertalenten moesten de jury - bestaande uit Jelle Nesna (regisseur CARMEN VAN HET NOORDEN), Carla van Driel (workshopdocent ACTEREN en vaste acteerdocente van Kemna Casting), Matijs Wessels (castingdirector Kemna Casting) en Marlies van Amerongen (projectleider Workshops) - zien te overtuigen van hun kunnen. Tachtig jongeren zijn uiteindelijk geselecteerd voor de workshopfase.
 
Regisseur Jelle Nesna over de audities: ‘We hebben veel talenten gezien. Ik kan nu al zeggen dat we meer rollen gaan weggeven dan we aanvankelijk dachten. Er zitten zeker weten talenten bij en we vinden het super dat op deze manier de jongeren bij de speelfilm worden betrokken.’

Naast de workshop acteren volgen 400 jongeren acht weken workshops op het gebied van: Regie, Camera, Costume Design, Art Direction, Licht, Grip, Productie, Montage, Muziek & Geluid en Visagie. De grootste talenten krijgen de kans om mee te werken aan de opnamen van de film begin 2009.

CARMEN VAN HET NOORDEN is een eigentijdse, urban versie van de opera Carmen van Bizet en is daarbij een remake van de film EEN CARMEN VAN HET NOORDEN uit 1919. Deze film is vorig jaar opgenomen in de Canon van de Nederlandse Speelfilm.
 
Fu Works is de producent van de populaire films ZWARTBOEK, ALLES IS LIEFDE, PHILEINE ZEGT SORRY en COSTA!. In-Soo Productions is (co)producent van ondermeer EIS FREI, SPION VAN ORANJE, PLAY WITH IT, en HET IS ZO FIJN OM SURINAMER TE ZIJN. Beide producenten maakten eerder samen de bekroonde documentaire MADE IN KOREA.
 
De workshops van CARMEN VAN HET NOORDEN worden mede mogelijk gemaakt dankzij financiële bijdragen van YOUR WORLD, PACT OP ZUID en het ROTTERDAMS FONDS VOOR DE FILM EN AUDIOVISUELE MEDIA. Daarnaast zijn er partnerships met ALBEDA COLLEGE, THEATER ZUIDPLEIN, SAE, ROOTS & ROUTES, THE BACK LOT en INHOLLAND.