Süskind - vanaf 19 januari in de bioscoop
06-10-2008

Perquisite en bekende filmakers geven workshops Carmen van het Noorden

De workshops die horen bij de speelfilm CARMEN VAN HET NOORDEN gaan eind oktober van start. Producenten San Fu Maltha (Fu Works) en In-Soo Radstake (In-Soo Productions) kunnen inmiddels de eerste namen van de workshopbegeleiders bekend maken. De film wordt geregisseerd door Jelle Nesna en is geschreven door Maarten van Hinte. De hoofdrollen zijn voor Tygo Gernandt (Van God Los; Het Schnitzelparadijs) en Sanguita Akkrum.

Pieter Perquin, beter bekend als Perquisite van ‘Pete Philly & Perquisite’ zal tijdens de workshop ‘MUZIEK & GELUID’ de deelnemers alle kneepjes leren van Beat Creating & Musicmanagement. De workshops ‘MONTAGE’ worden verzorgd door de Gouden Kalf winnaars Menno Boerema (Jungle Rudy, Met Grote Blijdschap) Peter Alderliesten (Alles Is Liefde, Phileine Zegt Sorry), Herman P Koerts (Kruistocht in Spijkerbroek, Pluk van de Petteflet) en Job Ter Burg (Zwartboek, ’n Beetje Verliefd).

De workshop ‘ACTEREN’ wordt verzorgd worden door Carla van Driel, één van de vaste acteerdocenten van Kemna Casting die ondersteund zal worden door (bekende) Nederlandse acteurs. In-Soo Radstake: ‘We verwachten binnen twee weken het volledige programma bekend te maken. Tot zover kunnen we wel vermelden dat alle workshops verzorgd worden door gerenommeerde makers uit de Nederlandse filmindustrie.’

Gedurende acht weken volgen 400 jongeren workshops op het gebied van: Regie, Camera, Acteren, Costume Design, Art Direction, Licht, Grip, Productie, Montage, Muziek & Geluid en Visagie. Jongeren krijgen hiermee de kans geselecteerd te worden voor een assistent-functie tijdens de opnamen van de speelfilm die gepland staan voor begin 2009.

De aanmeldingsprocedure is nog in volle gang. Producent In-Soo Radstake: ‘Inmiddels hebben we meer dan 400 aanmeldingen en dit loopt nog steeds op. We houden intakegesprekken met de jongeren om hun ambities te inventariseren en vooral hun motivatie. Naast talent is de juiste mentaliteit van doorslaggevend belang of iemand een succes maakt van de eigen carrière.’

CARMEN VAN HET NOORDEN is een eigentijdse, urban versie van de opera Carmen van Bizet en is daarbij een remake van de film EEN CARMEN VAN HET NOORDEN uit 1919. Deze film is vorig jaar opgenomen in de Canon van de Nederlandse Speelfilm.

Fu Works is de producent van de populaire films ZWARTBOEK, ALLES IS LIEFDE, PHILEINE ZEGT SORRY en COSTA. Ook de verwachtingen voor de nieuwe films OORLOGSWINTER en SPION VAN ORANJE zijn hoog. In-Soo Productions is (co)producent van ondermeer EIS FREI, SPION VAN ORANJE, PLAY WITH IT – RUTGER HAUER FILMFACTORY, en HET IS ZO FIJN OM SURINAMER TE ZIJN. Beide producenten maakten eerder samen de bekroonde documentaire MADE IN KOREA.

De workshops van CARMEN VAN HET NOORDEN worden mede mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van YOUR WORLD, PACT OP ZUID en het ROTTERDAMS FONDS VOOR DE FILM EN AUDIOVISUELE MEDIA.Daarnaast zijn er partnerships met ALBEDA COLLEGE, SAE, ROOTS & ROUTES, THE BACK LOT en INHolland.