Süskind - vanaf 19 januari in de bioscoop
26-09-2008

Els Rientjes wordt Creative Producer bij Fu Works

Els Rientjes gaat per 1 oktober aan de slag bij filmproducent Fu Works, het productiebedrijf van San Fu Maltha. Rientjes zal zijn team komen versterken als Creative Producer. Fu Works is onder meer bekend van de populaire producties ALLES IS LIEFDE, ZWARTBOEK, PHILEINE ZEGT SORRY en VET HARD.

Fu Works werd in 1995 opgericht door San Fu Maltha en is inmiddels uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende  filmproductiebedrijven van Nederland. Fu Works is onafhankelijk internationaal en produceert speelfilms, documentaires en televisieseries.

Rientjes was eerder als Creative Producer werkzaam bij IDTV en was hier verantwoordelijk voor de afdeling infotainment/amusement. Ze gaf leiding en hield zich bezig met het ontwikkelen en produceren van programma’s voor zowel de publieke als de commerciële omroep. Ze werkte onder andere aan de programma’s Wie is de Mol, Lingo en de kinderprogramma’s Rangers en De Club van Sinterklaas. In de afgelopen twintig jaar was ze ruim zeventien jaar werkzaam bij het IDTV.

Maltha is erg blij met de komst van Els: “Gezien de onstuimige groei had ik behoefte aan iemand met zo’n staat van dienst. Ik denk dat we een heel goed team gaan vormen om zo samen aan deze groei vorm te geven.”

Fu Works is momenteel bezig met een aantal grote producties. Afgelopen woensdag ging HET ECHTE LEVEN, de nieuwe film van Robert Jan Westdijk, in première tijdens de opening van het Nederlands Film Festival 2008. De film is samen met IDTV Film geproduceerd. De door Fu Works geproduceerde korte film BRAT, gemaakt in het kader van NPS Kort, gaat ook in première tijdens het festival

Fu Works werkt samen met IDTV Film tevens aan de post-productie van actiekomedie SPION VAN ORANJE, met Paul de Leeuw in een dubbele hoofdrol. Deze film van regisseur Tim Oliehoek gaat februari 2009 in première.

Samen met Isabella Films brengt Fu Works komende winter zal OORLOGSWINTER op het witte doek, een film naar het gelijknamige boek van Jan Terlouw. Nieuw talent Martijn Lakemeijer schittert in deze film van regisseur Martin Koolhoven. Samen met Isabella Films maakt Fu Works tevens DE VLIEGENIERSTER VAN KAZBEK, een muzikale film over de Georgiërs die in de Tweede Wereldoorlog op Texel zaten en in opstand kwamen tegen de Duitsers. De film zal naar verwachting in 2009 in première tijdens het festival in Cannes.

Het project CARMEN VAN HET NOORDEN is een samenwerking met In-Soo Productions. De twee producenten geven dit jaar 400 Rotterdamse jongeren de kans om een kijkje te nemen in de filmwereld. Er worden workshops georganiseerd in verschillende richtingen als regie, camera, licht, productie et cetera. De workshops worden gegeven door professionals uit de Nederlandse filmwereld. De grootste talenten worden geselecteerd om mee te werken aan de opnamen van de film Carmen van het Noorden in 2009.

Naast film produceert Fu Works ook televisieseries. Vanaf december 2008 is de nieuwe 26 delige dramaserie Wolfseinde met Tanja Jess inde hoofdrol die is geproduceerd samen met IDTV Film te zien op Omroep Brabant. 

San Fu Maltha is ook in het buitenland actief. Sinds 2005 is Maltha aandeelhouder in het Australische film en televisie productiebedrijf New Holland Pictures. In 2007 bracht New Holland Pictures hun eerste productie UNFINISHED SKY op de markt, een remake van de internationaal gelauwerde film DE POOLSE BRUID. Daarnaast ging Maltha in 2006 een samenwerking aan met de Indonesische distributeur en exploitant Blitz, die vestigingen heeft in Jakarta, Bandung, Surabaya and Medan.