Süskind - vanaf 19 januari in de bioscoop
01-09-2008

Speelfilmworkshop Carmen van het Noorden heeft nieuw onderkomen

De workshop die hoort bij de speelfilm CARMEN VAN HET NOORDEN van regisseur Jelle Nesna, scenarist Maarten van Hinte en producenten San Fu Maltha van Fu Works (Amsterdam) en In-Soo Radstake van In-Soo Productions (Rotterdam) heeft een nieuw onderkomen gevonden.

Vanaf 1 september neemt het projectteam zijn intrede in een pand van Woonstad Rotterdam van ruim 600 vierkante meter dat gelegen is aan Halfrond 1 op de Kop van Zuid in Rotterdam.

Het pand is gevonden dankzij de bemiddeling van partner Pact op Zuid,  de inzet van het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam sector Economie (OBR) en Woonstad Rotterdam.

Woonstad Rotterdam stelt het pand omniet beschikbaar. Dankzij het project krijgen 400 Rotterdamse jongeren een kans in de Nederlandse filmwereld. Producent In-Soo Radstake: “Dankzij snel en daadkrachtig schakelen van Pact op Zuid en OBR Economie is er snel een passende ruimte gevonden voor ons project en de workshops. Dat Woonstad Rotterdam besloten heeft om dit pand omniet aan ons aan te bieden voor de duur van vier maanden is een zeer bijzondere geste.”

De workshop is een van de projecten die gesteund wordt door YOUR WORLD, de organisatie van Rotterdam Europees Jongerenhoofdstad 2009 en het Pact op Zuid. Overige partners zijn Hogeschool INHolland, SAE, Albeda College, Stichting The Back Lot en Roots & Routes.
Jongeren volgen vanaf eind oktober tot aan de kerst van dit jaar workshops op het gebied van regie, camera, licht, geluid & muziek, art-direction, grip, montage, visagie, en acteren. De grootste talenten worden vervolgens geselecteerd om mee te werken aan de opnamen van de speelfilm die gepland staan voor begin 2009.

“Het loopt storm qua aanmeldingen. Al bijna 200 jongeren hebben zich via de website ingeschreven. Jongeren moeten er dus snel bij zijn.”, aldus Radstake.

Alle jongeren uit de regio Rotterdam kunnen zich inschrijven voor deelname via de site www.carmenvanhetnoorden.nl.

CARMEN VAN HET NOORDEN is een eigentijdse, urban versie van de opera Carmen van Bizet en is daarbij een remake van de film “Een Carmen van het Noorden” uit 1919. Deze film is vorig jaar opgenomen in de Canon van de Nederlandse Speelfilm. Hoofdrollen zijn weggelegd voor Tygo Gernandt en Sanguita Akkrum.

Fu Works is de producent van ondermeer ZWARTBOEK, ALLES IS LIEFDE, COSTA, OORLOGSWINTER en SPION VAN ORANJE. In-Soo Productions is (co)producent van ondermeer EIS FREI, SPION VAN ORANJE, PLAY WITH IT – RUTGER HAUER FILMFACTORY, en HET IS ZO FIJN OM SURINAMER TE ZIJN. Beide producenten maakten eerder samen de bekroonde documentaire MADE IN KOREA.