Süskind - vanaf 19 januari in de bioscoop
18-08-2008

Jongeren krijgen kans op maken speelfilm

Vanaf vandaag kunnen Rotterdamse jongeren zich inschrijven op een unieke workshop waardoor ze mee  gaan werken aan de speelfilm CARMEN VAN HET NOORDEN van regisseur Jelle Nesna.

Speelfilmproducenten San Fu Maltha van Fu Works (Amsterdam) en In-Soo Radstake van      In-Soo Productions (Rotterdam) zullen dit najaar 400 Rotterdamse jongeren tussen de 18 en 27 jaar selecteren die workshops gaan volgen op het gebied van regie, camera, geluid & muziek, licht, art-direction, visagie, costume design, montage, grip of acteren.

De workshops starten eind oktober en duren acht weken. De grootste talenten gaan meewerken aan de speelfilm CARMEN VAN HET NOORDEN, die begin 2009 in Rotterdam gedraaid wordt. Benelux Film Distributeurs brengt de film eind 2009 uit in de Nederlandse bioscopen.

De hoofdrollen in de film zijn weggelegd voor Tygo Gernandt en het Surinaamse talent Sanguita Akkrum en de muziek wordt gecomponeerd door Perquisite van het hiphopduo Pete Philly & Perquisite.

“We willen jongeren hiermee niet alleen kennis laten maken met het filmvak, maar hen ook een relevant netwerk en trackrecord bieden. Daar ontbreekt het jongeren vaak aan. Het is dus niet alleen een film vóór jongeren, maar ook dóór jongeren.”, aldus producent San Fu Maltha

De workshop wordt mogelijk gemaakt door YOUR WORLD (de organisatie van Rotterdam Europees Jongerenhoofdstad 2009) en het economische programma Pact op Zuid. Andere partners zijn de Rotterdamse opleidingen van Hogeschool InHolland, SAE en het Albeda College. Niet alleen daarom richt het project zich enkel op Rotterdamse Jongeren.

Producent In-Soo Radstake: “We hebben in Rotterdam een bredere basis van talent nodig die weten wat het is om een professionele speelfilm te maken bedoeld voor de bioscoop. Van elke discipline hebben we uitstekende professionals in Rotterdam, maar het zijn er te weinig om hier meerdere speelfilms per jaar te kunnen draaien.”

Alle jongeren uit de regio Rotterdam kunnen zich inschrijven voor deelname. De jongeren hoeven geen bewezen talent te hebben, wel wordt er enthousiasme, passie, werklust en betrouwbaarheid van hen gevraagd.

“We hebben alle faciliteiten in huis en we roepen jongeren op om hun talenten te tonen. Iedereen is welkom. Via de site www.carmenvanhetnoorden.nl kunnen zij zich aanmelden.”,  zegt Radstake.

CARMEN VAN HET NOORDEN is een eigentijdse, urban versie van de opera Carmen van Bizet en is daarbij een remake van de film “Een Carmen van het Noorden” uit 1919. Deze film is vorig jaar opgenomen in de Canon van de Nederlandse Speelfilm.

Fu Works is de producent van ondermeer ZWARTBOEK, ALLES IS LIEFDE, COSTA, OORLOGSWINTER en SPION VAN ORANJE. In-Soo Productions is (co)producent van ondermeer EIS FREI, SPION VAN ORANJE, PLAY WITH IT – RUTGER HAUER FILMFACTORY, en HET IS ZO FIJN OM SURINAMER TE ZIJN.

Beide producenten maakten eerder samen de bekroonde documentaire MADE IN KOREA.

Vragen of interviewverzoeken?

Neem contact op met:
Marlies van Amerongen (In-Soo Productions - projectleider Workshop)
marlies@carmenvanhetnoorden.nl
T: +31 (0)6 41988396

Sanne Veldhoven (PR Marketing Fu Works)
sanne@fuworks.nl
T: +31 (0)20 3445160