Süskind - vanaf 19 januari in de bioscoop
21-07-2008

Hollywood regisseur Roel Reiné keert terug naar Brabant

De Brabantse regisseur en producent Roel Reiné keert, op speciaal verzoek, vanuit zijn standplaats Hollywood terug naar Nederland voor een regieopdracht. Hij zal vier afleveringen van de Brabantse dramaserie WOLFSEINDE gaan regisseren, waarin Tanja Jess de hoofdrol vertolkt. Wolfseinde is een serie van producenten Fu Works en IDTV Film, in opdracht van Omroep Brabant.

In Nederland was Reiné werkzaam als regisseur en producent van verschillende televisieseries als 12 STEDEN 13 ONGELUKKEN, SAM SAM, BRUTALE MEIDEN en FORT ALPHA. Voor zijn eerste speelfilm THE DELIVERY won hij een Gouden Kalf voor Beste Regie en werd hij genomineerd voor een Gouden Kalf in de categorie Lange Speelfilm en voor een Grolsch Film Award.

Na het succes van THE DELIVERY vertrok Reiné naar de Verenigde Staten om zich te oriënteren op zijn verdere filmcarrière. Na nog een Nederlandse film, ADRENALINE, vestigde hij zich in Los Angeles. Hij produceerde en regisseerde daar onder meer DRIFTER, PISTOL WHIPPED, BRUTAL en DEADWATER. De opnamen van zijn laatste film THE LOS TRIBE zijn net afgerond. Na de vier afleveringen  Wolfseinde vliegt Reiné terug naar Los Angeles om de The Lost Tribe te mixen en zijn volgende Amerikaanse speelfilm voor te bereiden, die hij eind van het jaar gaat draaien.

Producenten Fu Works en IDTV Film (ALLES IS LIEFDE; ZWARTBOEK) zochten voor Wolfseinde ervaren Brabantse regisseurs. Reiné, geboren in het Brabantse Eindhoven, werkte al eerder samen met San Fu Maltha (Fu Works) aan THE DELIVERY en ADRENALINE. “Ik was verrast dat San Fu Maltha mij belde,” aldus Reiné, “ik ben opgegroeid in Brabant en vindt het erg leuk om dit soort initiatieven te steunen.”

Wolfseinde vertelt het verhaal van de aantrekkelijke Monique van Someren, die samen met haar tienerdochter terugkeert naar Brabant en aantreedt als burgemeester van de nieuwe dubbelgemeente Wolfseinde. Hoewel Rooijdonk en Wolfseinde zijn gefuseerd, is de gemeenschapszin in de harten van de bewoners ver te zoeken. Aan Monique de taak de dorpen samen te smeden, maar vanaf dag één loopt de spanning al op; er wordt een lijk gevonden in het kanaal dat de twee dorpen scheidt.

Tanja Jess zal de rol van burgemeester Monique op zich nemen. Naast Jess bestaat de hoofdcast uit o.a. Rixt Leddy, Jennifer Welts, Cahit Ölmez, Josine van Dalsum, Paul Hoes, Marlous Dirks, Petra Kagchelland, Guus Dam, Dries Smits en Ad van Kempen.

Wolfseinde zal in afleveringen van 23 minuten vanaf december 2008 eens per week worden uitgezonden op Omroep Brabant.