Süskind - vanaf 19 januari in de bioscoop
23-09-2002

Chantal Janzen zingt titelsong Science Fiction

Chantal Janzen zingt titelsong van
Wendy van Dijk’s debuutfilm ‘Science Fiction’


Vandaag is bekend geworden dat Chantal Janzen, bekend van de muscial Saturday Night Fever en van haar rol in Volle Maan, de titelsong van de familiefilm Science Fiction gaat zingen. De hoofdrollen in Science Fiction worden vertolkt door Wendy van Dijk, voor wie dit haar debuutfilm is en door de in België uiterst populaire Koen de Bouw. Daarnaast spelen Liesbeth Kamerling en Carel Struycken belangrijke bijrollen in de film.

Het nummer, dat ‘Achter de Sterren’ heet, werd geschreven door Xander de Buisonjé en geproduceerd door Xander zelf en Ronald Vanhuffel (producer van Blřf). Xander is erg enthousiast over de film: “het is voor het eerst dat ik een titelsong voor een film heb geschreven, maar ik vond Science Fiction een dusdanige leuke en spannende film dat ik hier graag mijn medewerking aan wilde verlenen”. Toen Chantal Janzen werd benaderd om het nummer in te zingen, reageerde zij gelijk positief; “het is een mooi en mysterieus lied, dat precies bij de film past”. Bij ‘Achter de Sterren’ zal ook een videoclip gemaakt worden, die naar alle verwachting volgende week wordt opgenomen.

Science Fiction, geregisseerd door Dany Deprez, is een spannende film voor de hele familie. De film vertelt het verhaal van de 10-jarige Andreas, gespeeld door David Geclovicz, die vermoedt dat zijn, door hun werk geobsedeerde ouders, buitenaardse wezens zijn. Wendy van Dijk speelt de geheimzinnige moeder van Andreas en Koen de Bouw is zijn vader. Liesbeth Kamerling is de nanny.

Science Fiction is geproduceerd door San Fu Maltha (Costa!, Phileine zegt Sorry), Jean-Claude Van Rijckegem (De Bal), Marion Hänsel (met een Golden Globe bekroonde No Man’s Land) en het Duitse B&T Film Produktion (De Bal). De Tros en de Belgische tv-zender VRT zijn de co-producerende omroepen.

Jeugdauteur Stefaan Van Laere (van o.a. de roman De Koffer) adapteerde het scenario van Jean-Claude Van Rijckeghem en Chris Craps naar een spannende roman die wordt uitgegeven door de uitgeverijen Facet (Vlaanderen) en Clavis (Nederland). Het boek, Sciencefiction, is nu verkrijgbaar in de boekhandels.

De Nederlandse componist Loek Dikker, die onder ander ook de filmmuziek van De vierde man van Paul Verhoeven schreef, heeft de soundtrack van Science Fiction gecomponeerd.

De film gaat op 14 oktober a.s. tijdens het Cinekid Festival in premičre en zal in februari door A-Film Distribution in alle grote steden van Nederland uitgebracht worden.

Meer informatie is te vinden op de website van de film: www.sciencefictionmovie.nl.

Einde persbericht