Süskind - vanaf 19 januari in de bioscoop
18-06-2008

Elektrische primeur in de speelfilm SPION VAN ORANJE

In SPION VAN ORANJE zal een zeer bijzonder voertuig zijn speelfilmdebuut maken. Zowel Paul de Leeuw als Jort Kelder rijden in deze actiekomedie van regisseur Tim Oliehoek, in de geheel elektrisch aangedreven, feloranje, Lotus Elise.

In SPION VAN ORANJE wordt Nederland bedreigd door een wraakzuchtige terrorist, de couturier Francois van Vliet lijkt de enige redding. Francois blijkt tot zijn schrik de identieke tweelingbroer van de schurk en wordt gerekruteerd als geheim agent. Onhandig als hij is moet Francois de plaats van zijn tweelingbroer innemen en zijn kwade plannen stoppen. Het is echter nog maar de vraag of Francois zelf niet meer schade aanricht dan zijn broer.

Paul de Leeuw speelt in de film een dubbelrol, hij speelt zowel couturier Francois van Vliet als zijn tweelingbroer Bruno von Lippe. Naast De Leeuw bestaat de cast uit Najib Amhali, Jennifer Hoffman, Nelly Frijda, Fred Goessens, Hans Kesting en Plien van Bennekom. Verschillende kleine rollen zijn weggelegd voor bekende Nederlanders als Patty Brard, Albert Verlinde, Gerard Joling en Jort Kelder en de Belgische zangeres Nathalia.

Jort Kelder zal samen met Paul de Leeuw enkele scènes delen, waarin de elektrisch aangedreven Lotus Elise te zien is. De feloranje Lotus Elise is voor de film ter beschikking gesteld door Electric Cars Europe (ECE) en wordt één dezer dagen gepresenteerd als de eerste geheel elektrisch aangedreven auto op de Nederlandse markt. Electric Cars Europe (ECE) heeft dit model samen met Innosys Engineering en Momentum Invest ontwikkeld.

“De Lotus Elise ziet er flitsend, origineel en excentriek uit. Iets wat precies in ons verhaal past. Verder is het feit dat hij elektrisch aangedreven en dus ook praktisch geluidloos is een bijzondere bijkomstigheid voor de film,” aldus producent San Fu Maltha. San Fu Maltha (Fu Works), Jeroen Beker en Frans van Gestel (IDTV Film) zijn de producenten. In-Soo Radstake (In-Soo Productions) is de Rotterdamse coproducent en Jean Claude van Rijckeghem (A Private View) is de Belgische coproducent. SPION VAN ORANJE is een coproductie met de VARA en wordt mede mogelijk gemaakt door het Nederlands Fonds voor de Film, CoBo, Suppletiefonds en Rotterdams Fonds voor de Film en Audiovisuele media.

SPION VAN ORANJE zal naar verwachting vanaf februari 2009 te zien zijn in de Nederlandse bioscopen.