Süskind - vanaf 19 januari in de bioscoop
12-06-2008

MADE IN KOREA wint ‘Honorable Mention’ in Hawai

Het Asian Adult Adoptee Gathering and Film Festival heeft de documentaire MADE IN KOREA: EEN ENKELTJE SEOUL-AMSTERDAM?  van In-Soo Radstake beloont met een ‘Honorable Mention’. Ze vonden de documentaires uniek in zijn soort en op een hoog niveau geproduceerd. MADE IN KOREA werd in 2006 uitgebracht door A-Film, de productie was in handen van Fu Works (ALLES IS LIEFDE; ZWARTBOEK).

Het festival is een initiatief van Asion Adult Adoptee Gathering, een organisatie die op grote en kleine schaal evenementen opzetten voor geadopteerde Aziaten. Het festival verwacht onder andere 150 genodigden uit Noord-Amerika, Europa, Australië en Korea. Geadopteerde volwassenen van (gemengde) Aziatische afkomst konden hun films aanmelden bij het festival.

MADE IN KOREA: EEN ENKELTJE SEOUL-AMSTERDAM? is de zeer persoonlijke en indringende zoektocht van regisseur In-Soo Radstake naar zijn identiteit en uiteindelijk zijn biologische familie. Radstake is geadopteerd uit Zuid-Korea en kwam op 27 maart 1980 met acht anderen aan in Nederland. Na ruim 25 jaar zoekt hij hen voor het eerst op en dan begint een jarenlange reis die hem liefde, pijn, geluk en veel onverwachte gebeurtenissen brengt. De documentaire was een internationale festivalhit die wereldwijd het publiek meevoerde in deze emotionele 'rollercoaster'.

Radstake’s documentaire ging in première tijdens het Film Festival van Pusan (Korea) en was wereldwijd te zien op internationale film festivals. MADE IN KOREA werd eerder onderscheiden op het EBS International Documentary Festival in Seoul en kreeg een nominatie voor Emerging Director op het Asian American International Film Festival. Op het Internationaal Film Festival Rotterdam 2007 was de de film best gewaardeerde Nederlandse film.

De Koreaanse televisiezender EBS heeft MADE IN KOREA uitgezonden op de nationale televisie, de film werd bekeken door maar liefst 720.000 Koreaanse kijkers. De film is inmiddels beschikbaar op dvd.

Radstake is inmiddels druk met zijn eigen productiebedrijf In-Soo Productions, waarmee hij ondermeer speelfilms en documentaires produceert. Zoals de korte film EIS FREI, de documentaire PLAY WITH IT (over Rutger Hauer) en HET IS ZO FIJN OM EEN SURINAMER TE ZIJN. Daarnaast is hij coproducent van de speelfilms SPION VAN ORANJE en CARMEN VAN HET NOORDEN.