Süskind - vanaf 19 januari in de bioscoop
03-06-2008

Jennifer Welts wordt televisiedochter van Tanja Jess

De vijftienjarige Jennifer Welts uit Den Bosch gaat de dochter Tanja Jess spelen in Wolfseinde, de dramaserie die Omroep Brabant vanaf december wekelijks uitzendt. Producenten Fu Works en IDTV Film deden afgelopen maand in samenwerking met KEMNA Casting een oproep voor jong Brabants talent. Uit de grote berg aanmeldingen die binnen stroomde, vond de vakjury Jennifer het meest geschikt voor de rol van puberdochter Kim.

Jennifer heeft ondanks haar vijftien jaar al veel acteerervaring. Naast het meedoen aan workshops, musicalles en het spelen bij een toneelvereniging, werkte ze mee aan verschillende commercials (o.a. Postbus 51). In 2005/2006 kroop Jennifer in de huid van Annie in de succesvolle gelijknamige musical. Een aantal jaar eerder toerde zij door Nederland als kleine Doornroosje in de musical Doornroosje. Naast acteren is zingen een grote passie van de blondine, wat ook blijkt uit haar deelname aan het Kinderen voor Kinderen Songfestival.

Jennifer is dolgelukkig met de rol van Kim. “Ik vind acteren geweldig en het is echt een uitdaging om in een televisieserie te gaan spelen,” aldus Jennifer. De rol van Kim lijkt haar leuk, omdat ze als dochter van de burgemeester van alles meemaakt: “Ik heb een paar kleine stukjes van het script gelezen en dat is al heel erg spannend.”

Wolfseinde vertelt het verhaal van de aantrekkelijke Monique van Someren, die samen met haar tienerdochter terugkeert naar Brabant en aantreedt als burgemeester van de nieuwe dubbelgemeente Wolfseinde. Hoewel Rooijdonk en Wolfseinde zijn gefuseerd, is de gemeenschapszin in de harten van de bewoners ver te zoeken. Aan Monique de taak de dorpen samen te smeden, maar vanaf dag één loopt de spanning al op; er wordt een lijk gevonden in het kanaal dat de twee dorpen scheidt.

Tanja Jess zal de rol van burgemeester Monique op zich nemen. Naast Jess spelen ook Rixt Leddy, Josine van Dalsum, Paul Hoes en Ad van Kempen een rol in de serie.

Producenten San Fu Maltha van Fu Works en Jeroen Beker en Frans van Gestel van IDTVFilm werkten eerder samen aan ondermeer Alles is Liefde, Zwartboek en Phileine Zegt Sorry. Wolfseinde is een serie naar het idee van de uit Brabant afkomstige producent San Fu Maltha en van oorsprong Brabantse scenarioschrijvers Barbara Jurgens en Patricia van Mierlo.

De opnamen staan gepland voor juli, augustus en september. Wolfseinde zal in afleveringen van 23 minuten vanaf december 2008 eens per week worden uitgezonden op Omroep Brabant.