Süskind - vanaf 19 januari in de bioscoop
24-04-2008

Tanja Jess in dramaserie Omroep Brabant

Tanja Jess gaat de hoofdrol spelen in de nieuwe 26-delige drama serie Wolfseinde, die Omroep Brabant vanaf december wekelijks uitzendt. De productie is in handen van Fu Works en IDTVFilm. Wolfseinde is een serie naar het idee van de uit Brabant afkomstige producent San Fu Maltha en van oorsprong Brabantse scenarioschrijvers Barbara Jurgens en Patricia van Mierlo. Dit heeft Gert Bielderman, directeur van Omroep Brabant, vandaag bekendgemaakt.

Wolfseinde vertelt het verhaal van de aantrekkelijke Monique van Someren, die samen met haar tienerdochter terugkeert naar Brabant en aantreedt als burgemeester van de nieuwe dubbelgemeente Wolfseinde. Hoewel Rooijdonk en Wolfseinde zijn gefuseerd, is de gemeenschapszin in de harten van de bewoners ver te zoeken. Aan Monique de taak de dorpen samen te smeden, maar vanaf dag één loopt de spanning al op; er wordt een lijk gevonden in het kanaal dat de twee dorpen scheidt.

Directeur Gert Bielderman van Omroep Brabant is blij dat het eindelijk zo ver is: “Het is belangrijk dat we deze serie op zender krijgen. Als publieke omroep wil je meer doen dan alleen nieuws brengen.” Omroep Brabant is trots om een ster van het formaat van Tanja aan boord te hebben. “Maar wat het vooral zo leuk maakt”, aldus hoofdredacteur Lemckert, “is dat Tanja, die zelf is opgegroeid in Nuenen, zo ongelooflijk enthousiast is. Ze vindt het oprecht leuk dat ze deze thuiswedstrijd in Brabant kan spelen.”

Tanja Jess zal de rol van burgemeester Monique op zich nemen. Jess brak in 1997 door bij het grote publiek met haar rol als Bowien in GTST. Na een paar jaar verliet ze de serie en vertolkte ze rollen in verschillende series (ONM, Baantjer e.a.) en speelde zij in de films Kees de Jongen en Shouf Shouf Habibi. Naast acteren heeft Jess ook diverse programma’s gepresenteerd.

Naast Jess spelen ook Josine van Dalsum, Paul Hoes, Rixt Leddy en Ad van Kempen een rol in de serie. De producenten zijn voor de verdere invulling van zowel cast en crew op zoek naar Brabants talent.

Producenten Fu Works (San Fu Maltha) en IDTVFilm (Jeroen Beker en Frans van Gestel) werkten eerder onder meer samen aan Alles is Liefde, Zwartboek en Phileine Zegt Sorry. San Fu Maltha is blij met deze Brabantse productie: “Ik ben zelf opgegroeid in Brabant en vindt het leuk om Brabants talent eindelijk eens een kans te kunnen geven,” aldus Maltha. “Meestal concentreer ik mij op speelfilms, maar na mijn bemoeienis in Shouf Shouf de serie en Costa de serie is het tijd voor een eigen drama. Dit kan met niemand beter dan met mijn partners van oudsher: Jeroen Beker en Frans van Gestel.” De eindredactie is in handen van Rogier Proper. Proper schreef scenario’s voor film en tv en richtte de ‘scriptfabriek’ Doctor Proctor Scripts op, waar onder andere de scripts voor GTST en ONW werden ontwikkeld. Uitvoerend producent is Nicky Tüske, die eerder uitvoerend producent was bij de succesvolle dramaserie Stellenbosch.

De regievisie van Wolfseinde is in handen van Pieter Kuijpers. Kuijpers is de regisseur achter de succesvolle films TBS, De Griezelbus en Van God Los. Voor televisie regisseerde hij eerder onder meer Westenwind. De uit Roosendaal afkomstige Ger Poppelaars zal de regie van acht afleveringen op zich nemen. Poppelaars deed de regie voor het voor een Gouden Kalf genomineerde Paramaribo Papers en heeft een Gouden Kalf op zijn naam staan voor Missing Link.

Medebedenkers en schrijvers Barbara Jurgens en Patricia van Mierlo schreven al eerder voor film en televisie. Jurgens schreef onder andere het scenario’s van Brutale Moeders en werkte mee aan de scripts van Fort Alpha en Keyzer & de Boer Advocaten. Van Mierlo is theaterregisseur, scenarioschrijfster en scriptdokter. Ze schreef onder andere voor Goede Tijden Slechte Tijden.
De opnamen staan gepland voor juli, augustus en september. Wolfseinde zal in afleveringen van 25 minuten vanaf december 2008 eens per week worden uitgezonden op Omroep Brabant.

Website: www.wolfseinde.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Omroep Brabant
Marieke Maas
Afdeling Marketing & PR
Marieke.maas@omroepbrabant.nl
040-2949324

Fu Works
Sanne Veldhoven
PR & Marketing
sanne@fuworks.nl
t. +31 (0)20 344 5187