Süskind - vanaf 19 januari in de bioscoop
12-08-2002

Meer dan genoeg investeerders in film CV The Emperorís Wife

Persbericht Emperorís Wife CV

Amsterdam, 19 juli 2002

Meer dan genoeg investeerders in film CV The Emperorís Wife

Op 15 juli, de laatste dag van de oude film-cv regeling, zijn er meer dan het benodigd aantal investeerders voor de Emperor's Wife CV, waarmee de financiering en de productie van de film ďThe Emperorís WifeĒ een feit is. Het door Paul Ruven geschreven sprookje voor volwassenen wordt geregisseerd door Julien Vrebos en de productie zal in handen zijn van Emjay Rechsteiner en San Fu Maltha. De opnamen van de film starten naar verwachting eind oktober. Momenteel worden er al diverse bekende Engelse actrices benaderd, waaronder Rachel Weisz (bekend van o.a.About a Boy), Kristin Scott Thomas (The English Patient) en Julia Ormond (First Knight) voor de rol van Keizerin..

Met Staccato Films produceerde Rechsteiner inmiddels 11 speelfilms waaronder het internationaal bekroonde Pauline & Paulette en zijn nieuwste productie Moonlight geregisseerd door Paula van der Oest (Zus & Zo). De film gaat in september 2002 op het Nederlands Filmfestival in premiere.
San Fu Maltha heeft met zijn productiebedrijf Fu Works onder andere Costa! en Science Fiction Ė het speelfilm debuut van Wendy van Dijk Ė op zijn naam staan. Daarnaast was hij ook verantwoordelijk voor Engelstalige en internationaal georiŽnteerde films waaronder Soul Assassin en GMT.
The Emperorís Wife is de tweede speelfilm van de Belgische regisseur Julien Vrebos, die met zijn speelfilmdebuut Le Bal Masque maar liefst drie Plateau-prijzen (Belgische Oscars) in de wacht sleepte.

The Emperorís Wife vertelt het verhaal van een Keizer en Keizerin die al jaren gelukkig getrouwd zijn, maar nog steeds geen troonsopvolger ter wereld hebben gebracht. In het fabelachtige land van 1001 nacht gebieden de Wetten dat de Keizerin na zeven kindloze jaren verbannen zal worden.
Voor de Keizer wordt het dus hoog tijd om in het diepste geheim een meisje op te leiden dat de Keizerin kan vervangen.

Paul Ruven (o.a. Filmpje!) heeft zich voor het script laten inspireren door het leven van Soraya Esfandiary, de ex-vrouw van de Shah van PerziŽ die afgelopen oktober op 69-jarige leeftijd overleed. De Shah van PerziŽ liet zich van haar scheiden toen bleek dat zij hem geen nakomelingen kon schenken.

The Emperorís Wife zal in het voorjaar van 2003 in de Nederlandse bioscoop te zien zijn.

Voor meer informatie:
Fu Works Ė Suzanne Corbeek / Suzan van der Veen
Tel: 020-3445182 / 87 Fax:020-3445145