The Emperor's Wife

The Emperor's Wife

The Emperor's Wife is een tragisch liefdes epos in de vorm van een sprookje voor volwassenen.

In het land van 1001 nacht zijn de Keizer en de Keizerin al jaren gelukkig getrouwd, maar een troonsopvolger diende zich nog niet aan.

Wanneer de Keizerin geen mannelijke nakomeling ter wereld brengt in de eerste zeven jaren van haar huwelijk, gebieden de Wetten dat zij verbannen zal worden en dat in het diepste geheim een jonge maagd wordt opgeleid die de Keizerin kan vervangen.

De Keizer zal dan uit zeven kandidates, één voor elke provincie, een nieuwe bruid kiezen. Op hun zesde huwelijksverjaardag belast de Keizer zijn Hofmaarschalk met de opleiding van de kandidate van zijn keus, Sabah, een beeldschone jonge vrouw uit de opstandige Zevende Provincie, die door haar verloederde moeder echter al aan Thembe, een jonge rebel uit een rijke familie werd beloofd. In de illusie dat het dit huwelijk is dat voorbereid zal worden, laat zij zich door de Hofmaarschalk meenemen naar het paleis. Zij komt in een geheime vleugel te wonen, waar gecastreerde leraren haar alles zullen bijbrengen wat een Keizerin moet weten. Via een vernuftig periscoopsysteem probeert de Keizer toch alvast een glimp van haar op te vangen.

De huidige Keizerin beseft maar al te goed wat haar te wachten staat en is niet van plan haar positie zonder slag of stoot op te geven. Ze is bereid van twee walletjes te eten: terwijl ze nog steeds krampachtige pogingen doet om zwanger te raken (al dan niet van de Keizer), spant ze samen om hem van de troon te stoten. Ze weet dat de Hofmaarschalk iemand het paleis heeft binnengesmokkeld en zet hem onder druk om haar identiteit prijs te geven. Het wordt hem zo heet onder de voeten dat hij uiteindelijk het besluit neemt zijn mannelijkheid op te geven en zich bij Sabah te voegen, zich te verbergen in de geheime vleugel van het paleis. Deze vlucht plaatst hem voor een groter probleem dan de Keizerin ooit teweeg had kunnen brengen.

The Emperor's Wife is geselecteerd voor het Commonwealth Film Festival
Awards
Viareggio EuropaCinema 'Best Score' 2003
Website
Website
Stills